WP-ekspert

Jeg Kan Hjælpe dig I Mål

Intro til det moderne WordPress

Ved sidste års State of the Word sagde Matt Mullenweg1Matthew Charles Mullenweg is an American entrepreneur and web developer living in Houston. He is known for developing the free and open-source web software WordPress, now managed by The WordPress Foundation. After dropping out of the University of Houston, he worked at CNET Networks from 2004 to 2006 until he quit and founded Automattic, an internet company whose brands include WordPress.com, Akismet, Gravatar, VaultPress, IntenseDebate, Crowdsignal, and Tumblr. at WordPress er en teenager. Er det mon sandt? Som bruger af WordPress kan jeg sige at det er sandt, at WordPress hele tiden udvikler sig og at det går rigtig hurtigt.. Der er mange der mener at det går lidt for stærkt… Personligt er jeg vild med den vej WordPress er inde på..

Det betyder ganske vist at mange vil opleve at der side ikke fungere efter opdatering af WordPress. Fejlen ligge nu ikke hos WordPress, men hos de forskellige plugins og temaer vi bruger og til hver større opdatering, er der en længere periode, hvor det er muligt at afprøve de nye ting i WordPress, men i regelen, er der nogle dage hvor det kniber med, at alle har rettet deres plugins, fra den 31-12-2021 vil der ikke længere være 100 % understøttelse af den gamle editor. Mange af os har da også allerede oplevet, at en del vi af de sider vi har lavet, kun bliver vist korrekt så længe vi ikke prøver at redigere i dem..

WP ekspertens WordPress kurser

Her fra WordPress 5.5 er den indbyggede editor nu også blevet et meget stærkt værktøj der kan mere end bare bruges til tekst og billeder.. Jeg har valgt at den gratis support jeg laver til WordPress, vil vise den almindelige bruger hvor meget man kan i det moderne WordPress.. uden brug af anden kode end den man logger ind på siden med 😉

Gutenberg en revolution for publicering af bøger

Selv er det mere end 2 år siden jeg startede med at bruge blok editoren “Gutenberg” og elskede lige fra begyndelsen, at der ikke var en menulinje der forstyrrer mens jeg skriver. Det til trods er der avancerede indstillinger, ved alt det man arbejder på.. Alt på en side er bygget op i små blokke, dvs. en overskrift er en blok, et afsnit i teksten er en blok et billede er en blok og sådan kan vi fortsætte.. og når du først er kommet i gang med at bruge blok editoren vi du føle dig begrænset hver gang du kommer ind for at lave noget på en hjemmeside med Classic-editor på… Det er blevet utroligt nemt at arbejde med medier som billeder, videoklip, upload og deling af dokumenter, mange af de funktioner vi før brugte mange forskellige plugins til er i dag en del af WordPress, hvis du bruger standard editoren.

Begynder og avancerede kurser i brug af blok editoren hos wp-ekspert.

Hvad kommer der til at ske med Temaer og PageBuildere?

Der er mange der allerede i dag er begyndt at fravælge de tradiotionelle temaer og pagebuildere. en af grundene er at man opnår en hjemmeside der er mindre ressourcekrævende og som er betydelig hurtigere. Som alt andet man har lavet i WordPress Standard.. er det fremtidssikret og vil kunne bruges mange år ud i fremtiden. der findes i dag flere WordPress blogs der har levet siden 2003 og som stadig bliver brugt.. min personlige blog har levet siden 2008 og har overlevet at blive opdateret utallige gange.. selv har jeg faldet for fristelsen og bruge en pagebuilder i nogle af mine blogposts.. træls når man så ville skifte til et andet tema med en anden builder i…

Er pagebuildere som SiteOrigin, Divi, Beaverbulder, Brizy og Elementor på vej ud af WordPress.. Nej det tror jeg ikke at de er .. men de vil opleve at der bliver større krav til at være mere kompatibel med WordPress for at virke og performe godt.

Hvad sker der med elementor

Elementor en af de bedste pagebuilder der findes

Jeg har selv brugt Elementor i godt 3 år.. Her er der også kommet en opdatering af de helt store.. Det var en opdatering som udfordrede rigtig mange og ramte dem der 3. parts plugins ekstra hårdt. Selv havde jeg da ikke de store udfordringer, selv om at jeg har mere end 40 hjemmesider der bygget i Elementor.

I snart 2 år har jeg udnyttet at elementer kan lave skabeloner og håndtere indhold der er skrevet WordPress editoren.. For mig har det betydet at jeg kan skifte udseende / tema på en hel hjemmeside.. på under 5 minutter.. noget der også er blevet endnu nemmere efter Elementor 3.0.. Det er blevet rigtig let at lave et tema med global styring af fonts farver og styling af siderne..

Det har helt sikkert givet .. en del bøvl at koden i store dele er skrevet om.. et hav af 3. parts plugins fik mange sider til at gå sort.. selv om alle havde haft rigelig tid til at teste det i beta .. og rette ind var det langt fra alle der rettede ind før uger efter opdateringen. Alle pegede finger af Elemetor sagde at de fuckede det op.. Men jeg tænker at det er nødvendig med ret så radikale opdateringer hvis man vil kunne fortsætte med at være den førende inden for Pagebuildere..

Denne side er og bliver starten på en serie af gratis video posts om brugen af WordPress. Men der vil også følge en lang række korte online kurser med specifikke emner valgt ud fra det er efterspørges.. af bruger på de forskellige danske forums.. Som standard vil de fleste kurser til pro løsninger ikke være helt gratis..

Skab dit indhold med blok editoren

Denne hjemmeside er bygget uden brug af pagebuilder og lavet ene og alene i blok editoren, som er motoren i WordPress i dag udvidelser til eksisterende bloks kan i dag installeres direkte fra editoren..mens man skriver en side..

De moderne Temaer

Der er flere temaer i dag som bliver lavet til at bruge block editoren helt og aldeles.

Der er også nye Temaer på vej ind i WordPress der er skabt til at bruge block editoren Et af de mere lovende er fra et lille firma i Montana Kadence WP der står bag en lang række udvidelser til block editoren og nu også til et helt nyt tema

Det bedste og hurtigste tema til WordPress.

Det er super nemt og hurtigt at bruge at bruge, det tage ikke lang at bygge en flot og hurtig hjemmeside op med kadence theme. og jeg kan kun anbefale at prøve det af i den gratisversionen og hvor meget du kan bygge med kadence block’s, og helt som jeg plejer at sige: kun ved at afprøve hvad man kan lave med de nye værktøjer der allerede er i WordPress.

Blockeditoren flytter ind flere steder..

Det er snart to år siden at vi fik at vide at Gutenberg er den editor som vil blive den der bliver standard i WordPress og at den vil overtage hele kontrolpanelet. og det er den godt på vej til jeg har lave en lille video der illustrerer det.