Getting your Trinity Audio player ready...

Nu igen

Mange tænker nu igen.. Det er dog en kæmpe opdatering der venter forude. Den største i mere end halvandet år. Det drejer sig naturligvis meget om standard editoren.. der tager store skridt fremad i at blive en editor vi ikke kan komme udenom.. og det er noget af en performance boost wordPress her får.. men også et skud for boven af de der stadig holder fast i den gamle editor. og det mest af det der kommer nu og fremadrettet vil kun give problemer for det der er baseret på den gamle editor De nye ting der laves nu er beregnet på standard editoren og vil ikke kunne bruges (renderes i den klassiske editor) og understøttelse af den gamle editor ophører om godt et års tid. Det er i dag lige så let at bygge landing pages i standard editoren som Page bulider.. og med det stigende mængde af Blokke der er til rådighed for editoren.. kommer det til at gøre en forskel..

Pagebuilder overflødige

Når vi kommer et år frem kan det let tænkes at pagebuilders som Divi, Elementor SiteOrigin og beaver builders kun er en klods om benet der sløver hjemmesiden. og set i lyset af Woocommerce snart er helt klar med omskrivningen til block editoren.. vil den ikke længere være kompatibelt med den gamle editor. Og mængde af de gamle klassiske temaer vil have store problemer med at fungere med en webshop. På Den anden side venter der os en shopløsning som vi kende. bare letter at bruge. og som gør din shop til en integreret del af din PC.. og de funktioner du til daglig bruger på pc’en er nu virkelighed når du arbejder med din webshop.

Som bruger af WordPress oplever jeg at det der er kommer her med den nye opdatering vender det hele på hovedet og det er med et hug WordPress der er den grundlæggende pagebulider og at det vi førhen brugte pagebuildere til bliver gammeldags og overflødigt.

Et sandt overflødighedshorn af stærke nyheder i WordPress 5.5

I WordPress 5.5, får din hjemmeside meget mere power, specielt i tre hovedområder: Hastighed, søgeoptimering og i sikkerhed.


Hastighed

Indlæg og sider føles hurtigere takket være lazy-load af billeder.
Billeder giver dine sider og indlæg meget mere gennemslagskraft, men kan ofte være med til at sløve din side og få den til at virke langsom.
I WordPress 5.5, bliver billeder først indlæst lige før der er brug for dem. Det kalder man “lazy loading.”

På mobil kan lazy loading også være med til at sikre at det kun er data der er beregnet for mobil der bliver vist og være med at sparer bruger af siden for at downloade unødige data. 


Søgeoptimering

Sig goddag til dit nye sitemap 
WordPress sider vil nu arbejde endnu bedre sammen med søgemaskiner.
Som standard vil WordPress 5.5 nu inkludere et XML sitemap som hjælper søgemaskiner med at læse din side lige fra du publicere din side.

Derfor vil folk hurtigere finde din side, og du får hurtigere respons på det du laver. og det vil være lettere at konverterer dem til kunder, læsere, abonnenter  eller hvad der nu er målet med din side 


Sikkerhed

Automatisk opdatering af plugins og temaer 
Du kan nu vælge om du ønsker de enkelte temaer og plugins skal opdateres automatisk eller om du heller vil opdatere dem manuelt. 
Det kan du alt sammen gøre fra admin panelet hvor du altid har håndteret det fra.

Opdatering med zip filer.
Du kan nu også vælge at opdatere et plugin eller tema ved ganske enkelt at uploade en zip fil. 


Højdepunkter fra blok editioren

Endnu engang indeholder den nyeste version af WordPress en lang liste af nye muligheder i block editoren f.eks. :

billedredigering i editoren

Beskær, roter og zoom dine billeder direkte i billed blokken.  Hvis du bruger meget tid  på billeder er det noget du vil kunne sparer mange timer på

Foruddefinerede blokke 
Nye foruddefinerede blokke gør det nemt og sjovt at lave komplekse layout der med tekst og medier  passer præcis til din historie. 

Du vil også kunne finde foruddefinerede blokke i mange temaer og plugins og der vil hele tiden komme flere. Det er let at vælge og tilpasse dem gennem menuen. det er et simpelt klik og tilpas. 

Det nye blok bibliotek

Det er nu meget nemmere at finde lige præcis den blok du skal bruge. Det nye blok bibliotek er indbygget i blok editoren og du kan installere nye blokke direkte fra editoren.

Og meget mere.

De ovenstående overskrifter er kun en meget lille del af det løft der er sket i blok editoren. Og det er bare at åbne editoren og gå i gang med nye sider og indlæg.


Tilgængelighed

Hver eneste nye version af WordPress laver det nemmere og hurtigere at lave nye sider og indlæg.


Lignende Indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *